<
НОВИНИ ДНЯ: Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусів  Мобілізація по-новому: ухилянтів попередили про найжорсткіше покарання  Як правильно оформити реструктуризацію кредиту і чому це потрібно робити  В Україну вже йде потепління: де в четвер пригріє, а де пройдуть дощі  Хакери КНДР крадуть криптовалюту на мільйони доларів і успішно відмивають, - Reuters  Мобілізація в Україні. Повний перелік хвороб, з якими точно не беруть на службу  Путін проголосив героями Росії канібалів і маніяків, – Кислиця в Радбезі ООНвсі новини дня
12.01.2024 385

Що буде зі ставками за кредитами та депозитами у 2024 році

Ставки за банківськими кредитами в Україні у 2024 році можуть знизитися після зниження облікової ставки НБУ у грудні. Натомість ставки за депозитами, скоріше за все, суттєво не зміняться.

Про це йдеться в інтерв’ю заступника голови НБУ Сергія Ніколайчука агентству Інтерфакс-Україна.

"Ми не очікуємо суттєвого зниження ставок за депозитами, особливо за строковими депозитами в гривні, зважаючи на якраз ті стимули, які ми надаємо банкам за допомогою нашого допоміжного інструменту - тримісячних депозитних сертифікатів", - сказав він.

Ніколайчук пояснив, що в ситуації з кредитами ставки залежать переважно від критерію ризикованості позичальників, водночас у корпоративному секторі ситуація з кредитоспроможністю позичальників покращується, судячи з динаміки непрацюючих кредитів та ефективності держпрограм кредитування.

Заступник голови НБУ висловив сподівання, що зниження кредитних ставок відбудеться завдяки зменшенню премії за ризик.

"Національний банк разом із партнерами розробляє стратегію розвитку кредитування, значна частина заходів якої має бути націлена на те, щоб цю премію за ризик у кредитних ставках, особливо для корпоративного сектору, суттєво зменшити. Це наше пріоритетне середньострокове завдання", - додав Ніколайчук.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що буде зі ставками за кредитами та депозитами у 2024 році 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
12.01.2024 385
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»