<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Росія
13.01.2024 1144

Майже половина молодих росіян не збирається голосувати за Путіна — опитування

Найактивнішими прихильниками Путіна є росіяни віком від 60 років.

b783e9f826aa8691c42aabd7a7c6b78c_13.01.24

Президента Росії Володимира Путіна на посаді господаря Кремля ще один термін хотіли би бачити тільки 53% громадян РФ віком менш, ніж 30 років. Інші віддали б перевагу іншому кандидату на виборах, які заплановані на березень 2024 року. Пише ТСН. 

Про результати опитування, проведеного компанією NORC при університеті Чикаго, повідомляє The Moscow Times.

Найактивнішими прихильниками Путіна є росіяни віком від 60 років. Підтримати президента на березневих виборах планують 73% із них. Загалом голосувати за Путіна збираються дві третини населення країни, причому його кандидатуру частіше підтримують жінки (70%), ніж чоловіки (61%).

Водночас у Росії висловлюють підтримку розпочатої Путіним війни в Україні 63% громадян. В основному, респонденти аргументували свою позицію “загрозами з боку НАТО”. 
64% опитаних розглядають війну в Україні як цивілізаційну боротьбу між Росією та Заходом, 34% громадян стурбовані тим, що конфлікт може перерости у пряму конфронтацію з НАТО.

Як оцінюють своє життя росіяни

Переважна більшість — 80% громадян — поскаржилися на відсутність зростання добробуту, наголосивши, що їхній рівень життя залишився незмінним або знизився від початку війни в Україні.

Росіяни назвали головними національними проблемами корупцію та стан економіки: 55% опитаних висловлюють занепокоєння цими чинниками. 65% тих, хто зазначає погіршення свого матеріального становища, звинувачують у цьому зростання цін.

Телефонне опитування проводилося російською мовою в період з 13 по 21 листопада 2023 року по всій території Росії. Соціологи також обдзвонювали мешканців анексованого Криму, але виключили з опитування окуповані території Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей України.

Нагадаємо, російська ЦВК збирається проводити президентські "вибори" в березні 2024 року і на окупованих територіях України.

Оценка материала:

5.00 / 3
Майже половина молодих росіян не збирається голосувати за Путіна — опитування 5.00 5 3
Політика / Росія
13.01.2024 1144
Еще материалы раздела «Росія»