<
НОВИНИ ДНЯ: Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплимвсі новини дня
Політика
Світ
13.01.2024 854

Чи виділить Конгрес США довгоочікувану домогу Україні: у Держдепі пояснили

У Держдепартаменті впевнені, що Конгрес виділить допомогу Україні, але визнають, що "є питання часу".

f29e76b3c89c6f848ef0c739a3474edd_13.01.24

Держдеп США вважає, що Конгрес все ж виділить кошти на військові потреби України у 2024 році. Пише ТСН. 

Про це заявив помічник державного секретаря у справах Європи і Євразії Джеймс О’Браєн, передає "Радіо Свобода".

"Ми впевнені, що цей додатковий внесок буде схвалено. Наразі це (затримка – Ред.) пов’язано з іншими проблемами. Те, що я чую від Конгресу, свідчить про наявність переважної підтримки України як у Сенаті, так і в Палаті представників", – зазначив він.

Він не уточнив, скільки часу можуть зайняти пошуки компромісу в Конгресі і схвалення цієї допомоги на понад 60 мільярдів доларів.

"Є питання часу, але ми працюємо над цим з українцями. І ми, вірю, зможемо надати допомогу, якої потребує Україна. Ми робимо це з нашими європейськими партнерами… Ми повинні переконатися, що Україна виграє війну. Це наша ціль. І ми прагнемо її підтримувати й працювати з нею, щоб цієї мети досягти", – підсумував О’Браєн.

Раніше представник Держдепу Метью Міллер заявив, що США не надаватимуть Україні військову допомогу на тому рівні, як це було в 2022-2023 роках, але це не означає припинення американської підтримки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи виділить Конгрес США довгоочікувану домогу Україні: у Держдепі пояснили 5.00 5 2
Політика / Світ
13.01.2024 854
Еще материалы раздела «Світ»