<
НОВИНИ ДНЯ: Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та трав  Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихідні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної стравивсі новини дня
Політика
Україна
13.01.2024 396

Демобілізація не на часі: генерал сказав, коли Путін може вдатися до ще більшої екскалації

На думку Романенка, І зараз точно не час говорити про демобілізацію в Україні.

770f389905e3dd0ae5d333ab55d75ff3_13.01.24

Демобілізація в Україні точно не на часі, тому що у разі її проведення є загроза обвалу фронту. Пише ТСН. 

Про це заявив військовий експерт, колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передає "Тelegraf".

Офіцер певен, що новий законопроєкт про мобілізацію потрібно ухвалити якнайшвидше.

"Військовим на фронті все одно, хто і як ухвалить потрібний закон. Їм потрібно, щоб було поповнення, щоб прийшли свіжі сили. І зараз точно не час говорити про демобілізацію. І так нестача людей! Запитайте у командирів взводів, рот і батальйонів – до чого призведе демобілізація, запущена в таких умовах. Відповідь вас не порадує", – зазначив Романенко.

Він попеджає, що після переобрання Путіна у березні можлива ще більша ескалація на фронті.

"Путін бачить слабкість Заходу. Він оцінить ситуацію в березні — і ухвалюватиме відповідне рішення. Якщо не буде тенденції до посилення підтримки України, то Кремль ескалюватиме. Зокрема, шляхом додаткової мобілізації", – підсумував експерт.

Нагадаємо, що у законопроєкті про мобілізацію, який сьогодні був відкликаний урядом, передбачалася демобілізація після 36 місяців служби.

Оценка материала:

5.00 / 2
Демобілізація не на часі: генерал сказав, коли Путін може вдатися до ще більшої екскалації 5.00 5 2
Політика / Україна
13.01.2024 396
Еще материалы раздела «Україна»