<
НОВИНИ ДНЯ: Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
14.01.2024 389

Тимошенко: парламенту вдалось відстояли принципи справедливої мобілізації

Законопроект про мобілізацію знятий з розгляду Верховної ради. Більше українцям можна не боятися репресивних та антиконституційних норм.

2024_01_12_16_01_45_422261017be2715c74867d6b84964032_650x410_14.01.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

"Скандальний законопроект про мобілізацію, який збурив суспільство, як я вам і обіцяла, раз і назавжди знятий з розгляду Верховної ради. Це репресивний законодавчий акт проти власного народу, який міг би остаточно вбити довіру громадян до влади і до власної держави", - заявила Тимошенко.

Вона також додала, що нардепам разом із урядом та військовим керівництвом вдалося знайти рішення, які дозволять у справедливий спосіб розвʼязати питання мобілізації.

Таким чином, додає Тимошенко, вдалося уникнути репресивних норм, зокрема: кримінальної відповідальності за неявку в військкомат, невідкриття електронного кабінету чи невчасного проходження ВЛК.

"Не забиратимуть на фронт людей із третьою групою інвалідності, багатодітних батьків і чоловіків, які опікуються важкохворою дружиною або батьками. Залишиться відстрочка для усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів. Не призиватимуть до війська науковців, інтернів, педагогів, студентів та аспірантів, які послідовно здобувають освіту. І якщо ми й далі не будемо робити трагічних помилок, таких, як цей закон, - все буде Україна", - резюмувала Тимошенко.

Розгляд законопроекту про мобілізацію

Нагадаємо, наприкінці грудня Кабмін вніс до Ради законопроект про мобілізацію, яким пропонується частково змінити порядок її проведення. Документ розглядали у Комітеті з питань нацбезпеки разом з Міністерством оборони та Генштабом ЗСУ.

Раніше у Раді заявили, що парламент у першому читанні розгляне законопроєкт 11 січня. Але вчора стало відомо, що документ повертають до уряду на доопрацювання, його офіційно відкликали з Ради.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тимошенко: парламенту вдалось відстояли принципи справедливої мобілізації 5.00 5 2
Політика / Україна
14.01.2024 389
Еще материалы раздела «Україна»