<
НОВИНИ ДНЯ: Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"всі новини дня
Політика
Світ
13.01.2024 950

Росія може готувати "операцію під фальшивим прапором" у Придністров'ї, — ISW

У невизнаному Придністров’ї створюються інформаційні умови для ймовірної операції РФ під фальшивим прапором, яка спрямована для дестабілізації Молдови.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті від 12 січня йдеться про те, що Міністерство державної безпеки (МДБ) Придністров'я вже опублікувало пресреліз про те, що Молдова нібито готує спеціальні бойові групи чисельністю понад 60 осіб, які потрібні для руйнування критично важливих об'єктів, диверсій на військових об'єктах, а також захоплення або знищення високопосадовців Придністров'я і співробітників правоохоронних органів.

Раніше ISW повідомляв, що МДБ є російською організацією, "відділ Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ)", який, ймовірно, отримує накази безпосередньо з Москви. МДБ і посадовці Придністров’я раніше робили подібні, менш різкі заяви.

Аналітики зазначають, що, ймовірно, це частина зусиль Кремля створити інформаційні умови, спрямовані на дестабілізацію Молдови та виправдання будь-яких майбутніх російських кампаній у регіоні, виставляючи Росію захисником російськомовної мови, яка нібито знаходиться під загрозою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія може готувати "операцію під фальшивим прапором" у Придністров'ї, — ISW 5.00 5 1
Політика / Світ
13.01.2024 950
Еще материалы раздела «Світ»