НОВИНИ ДНЯ: Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді  Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогервсі новини дня
Політика
Україна
13.01.2024 385

Понад 2 тисячі вантажівок очікують в черзі через блокаду українсько-польського кордону

Станом на ранок 13 січня польські перевізники продовжують блокувати три пункти пропуску на польсько-українському кордоні. Зокрема, через блокаду на українсько-польському кордоні очікують понад 2 тисячі вантажівок.

Про це Андрій Демченко сказав в ефірі телемарафону, пише "Суспільне".

Основними пунктами, які продовжують блокувати є "Ягодин", "Рава-Руська", "Краківець". Польські перевізники блокують рух вантажівок на певній віддаленості від польських пунктів пропуску. Через це блокується рух для вантажівок, для інших видів транспорту рух дозволено.

"Станом на ранок, за інформацією від польських колег, в чергах на території Польщі в бік України перебуває близько 850 вантажних транспортних засобів. Найменше навпроти пункту пропуску "Ягодин" — приблизно 170 вантажівок, решта — "Рава-Руська" і "Краківець" — сказав речник ДПСУ.

За його словами, більш активний рух вантажівок прикордонники фіксують на пункті пропуску "Краківець", найменший — у напрямку пункту "Ягодин".

"Хоча це найбільший інфраструктурний об'єкт, пункт пропуску "Ягодин" за добу може пропускати 1200-1400 вантажівок в обидва боки. Натомість в середньому тут пропускають за добу 100-150 вантажівок", — сказав Демченко.

Він додав, що після розблокування пункту пропуску "Шегині" інтенсивність руху спостерігається на тому ж рівні, який був і до блокади.

"Але на цьому напрямку в бік України найбільша черга станом на сьогодні. Станом на ранок це приблизно 1200 вантажівок", — сказав речник ДПСУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Понад 2 тисячі вантажівок очікують в черзі через блокаду українсько-польського кордону 5.00 5 2
Політика / Україна
13.01.2024 385
Еще материалы раздела «Україна»