<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
13.01.2024 907

На виборах на Тайвані перемагає представник демократів

На Тайвані закрились виборчі дільниці. Відповідно до попереднього підрахунку, із 40,1% лідирує прозахідний кандидат Лай Цінде з керівної Демократичної прогресивної партії (ДПП).

12_ad62f5967d8f02bf8c3e248ce7051d5d_650x410_13.01.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Станом на, 14:31, звіти подали 99% виборчих дільниць острова.

Під час президентських перегонів виборці обирали між:

  • нинішнім віцепрезидентом Лаєм Цінде з правлячої Демократичної прогресивної партії (ДПП);
  • мером міста Нью-Тайбей Хоу Юї з партії Гоміньдан;
  • лідером молодої Тайванської народної партії Ке Веньчже.

"На додаток до вибору нового президента, виборці визначатимуть новий склад законодавчого органу, обираючи своїх місцевих депутатів, а також законодавців загалом. ДПП утримує більшість в однопалатному законодавчому органі відтоді, як Цай Інвень вперше здобула перемогу на

Вибори на Тайвані

На думку багатьох експертів, вибори на Тайвані мають серйозне геополітичне значення. Місцева влада не приховує занепокоєння через те, що Китай може втрутитися у проведення волевиявлення. Зокрема Китай напередодні голосування почав запускати повітряні кулі над островом.

11 січня США дали чіткий сигнал Китаю, що виступають проти будь-якого зовнішнього втручання чи впливу майбутні президентські і парламентські вибори на Тайвані.

Оценка материала:

5.00 / 2
На виборах на Тайвані перемагає представник демократів 5.00 5 2
Політика / Світ
13.01.2024 907
Еще материалы раздела «Світ»