<
НОВИНИ ДНЯ: Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
15.01.2024 329

Компанія Microsoft обійшла Apple і знову стала найдорожчою в світі

Акції Microsoft на фондовому ринку піднялися, ринкова капіталізація компанії склала 2,887 трильйона доларів, що є найвищим показником за всю історію.

screenshot_13_6cdde0114cadf87530f029ffb8f5cd3a_650x410_15.01.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

У п’ятницю на фондовому ринку акції компанії Microsoft завершили торгову сесію вище, ніж Apple вперше з 2021 року, зробивши її найдорожчою компанією у світі. Виробник iPhone піднявся на 0,2%, тоді як корпорація комп'ютерних технологій додала на 1%.

Ринкова капіталізація Microsoft склала 2,887 трильйона доларів, що є найвищим показником за всю історію, в Apple - 2,875 трильйона.

Зазначається, що занепокоєння щодо попиту на смартфони призвело до падіння акцій Apple на 3% у 2024 році після зростання на 48% минулого року. Компанія бореться з низьким попитом, у тому числі на iPhone.

У той же час Microsoft зросла приблизно на 3% з початку року після того, як у 2023 вона зросла на 57% завдяки зростанню, частково спричиненому її лідерством у сфері генеративного штучного інтелекту, зокрема інвестиціям у розробника ChatGPT OpenAI.

Робота Apple і Microsoft із ШІ

Apple планує розробити функції з вбудованим штучним інтелектом для всього спектра своїх пристроїв. Американська компанія планує витратити близько 1 млрд доларів.

Президент компанії Microsoft Бред Сміт заявив, що світу доведеться вирішити проблеми, пов’язані з глибокими фейками, які створюють за допомогою штучного інтелекту.

"Нам доведеться звернути увагу, зокрема, на те, що нас турбує більшість іноземних операцій з кібервпливу, види діяльності, які вже здійснюються урядом Росії, Китаю, Ірану", - сказав Сміт.

Оценка материала:

5.00 / 2
Компанія Microsoft обійшла Apple і знову стала найдорожчою в світі 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
15.01.2024 329
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»