<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
15.01.2024 1226

Один з очільників НАТО зробив прогноз щодо закінчення війни в Україні

В Альянсі готуються до затяжної війни РФ в Україні.

7c42e3c466e218afc79dffc91dc0284e_15.01.24

Заступник генсека НАТО Мірча Джоане вважає, що війна в Україні буде затяжною, оскільки жодна сторона не показує спроможності здобути вирішальну перемогу в той чи інший спосіб.  На його думку, бойові дії не закінчаться навіть 2025 року. Пише ТСН. 

Про це він говорив в ефірі румунського телеканалу Digi24.

"Мій заклик – готуватися до довгої війни, вона триватиме. Це [закінчення війни] не станеться 2024 року, ймовірно, не 2025-го. Ми очікуємо затяжної війни з невеликими наступами, контрнаступами, із завоюванням і втратою територій", – зауважив заступник генерального секретаря НАТО.

Мірча Джоане наголосив, що за підтримки союзників українцям вдалося повернути 50% території, окупованої росіянами після повномасштабного вторгнення.

“Це не дрібниця. Ми в жодному разі не зможемо прийняти, щоб Росія повернулася до кордону Румунії", – сказав посадовець Альянсу.

Також він заявив, що в НАТО впевнені у схваленні нової фінансової допомоги Україні в Конгресі США після переговорів двох великих американських партій.

“Я не думаю, що ми матимемо великі труднощі з фінансуванням українських зусиль, які також є нашими зусиллями”, – підкреслив один із керівників НАТО.

Нагадаємо, Росія прагне напасти на одну з країн НАТО, щоб показати неспроможність Альянсу швидко реагувати. І цією державою може стати Естонія.

Оценка материала:

5.00 / 1
Один з очільників НАТО зробив прогноз щодо закінчення війни в Україні 5.00 5 1
Політика / Світ
15.01.2024 1226
Еще материалы раздела «Світ»