<
НОВИНИ ДНЯ: Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної страви  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Перший під час війни. Головні підсумки візиту Орбана до України  Війна в Україні запустила "ренесанс" танків – які висновки зробили світ і Росія  Якою буде погода в Україні 3 липня: прогноз від синоптикині  Війна внесла корективи. Власники квартир змінили вимоги до квартирантів — кому тепер частіше відмовляють  Які українські слова не мають точних відповідників у російській мовівсі новини дня
Політика
Україна
15.01.2024 367

Українців закликають створювати смертоносну зброю вдома

Проєкт “Народний дрон” від Victory Drones фонду технологічної допомоги Dignitas надає доступ до відповідних лекцій.

7c9ed66ff1a4d5dfd7f08def656ca3bd_15.01.24

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців долучатися до проєкту “Народний дрон” — інженерного курсу, який навчає, як зібрати вдома 7-дюймовий FPV-дрон. Пише ТСН. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Створюйте FPV-дрон удома — долучайтеся до знищення ворогів власноруч”, - йдеться у повідомленні.

За словами міністра, проєкт “Народний дрон” від Victory Drones фонду технологічної допомоги Dignitas надає доступ до відповідних лекцій.

“Будуть Zoom із лекторами, перелік компонентів та мастхев інструментів і матеріалів, які треба придбати, а також доступ до спільноти інженерів, де можна радитися й ставити запитання”, - перелічив Михайло Федоров.

Зібраний FPV-дрон потрібно надіслати інструкторам Victory Drones, після чого безпілотник проходить перевірку якості збірки й випробування з вагою.

“Якщо тест успішний — дрон передадуть військовим. Старт курсу кожні два тижні. Навчання повністю безоплатне”, - повідомив міністр, опублікувавши посилання для реєстрації.

За час існування цього проєкту учасники курсу вже передали військовим понад 100 безпілотників, понад 80% з яких надійшли у гарному робочому стані, а решту треба було дещо допрацювати.

Очільник Мінцифри вважає, що разом із виробниками безпілотників, для яких уряд зняв обмеження, українці зможуть досягнути поставленої цілі - мільйон FPV-дронів за рік.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов підтвердив, що українські компанії зможуть наступного року виготовити мільйон безпілотників для потреб українського війська.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українців закликають створювати смертоносну зброю вдома 5.00 5 1
Політика / Україна
15.01.2024 367
Еще материалы раздела «Україна»