<
НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп  Новий рівень стосунків: про що була зустріч Путіна і Сі, перші обіцянки та гучні заяви  Дощі, грози та сонце: якою буде погода в регіонах України 18 травня  Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фаршівсі новини дня
Політика
Україна
15.01.2024 356

Братчук - про наслідки збиття А-50 та Іл-22М: "Стане величезним ляпасом для РФ"

Збиття А-50 сприятиме покращенню ситуації на півдні.

d6a919ba34c10d19a561f27d7e0b2b46_15.01.24

Україна починає мати вогневі засоби ураження, якими може збивати "жирні" цілі окупантів. Пише ТСН. 

Про це розповів речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі телемарафону.

"Версії можуть бути різноманітні. Зараз є робоча версія стосовно Іл-22, що попрацювала російська ППО. Що стосується літака, який ми дійсно сподіваємося, чекаємо офіційної інформації Повітряних сил, поповнив підводний флот Російської Федерації і знаходиться на борту авіаносця "Москва", то зрозуміло, що Україна сьогодні починає мати вогневі засоби ураження, які для ворога є по-перше невідомимим, по-друге, ми можемо наносити ті удари, які є неочікуваними. Особливо в тій операційній зоні, яку ворог ще донедавна вважав своєю. Наприклад, ми можемо говорити про південний напрямок", - зауважив він.

Братчук підкреслив, що російська авіація почувалася досить спокійно до грудня минулого року. Зараз ситуація змінилася.

"Тому що нахабність тактичної ворожої авіації відзначалася все більше і більше. Тому сподіваємося, що це ураження буде дійсно офіційно підтверджено, і це стане величезним ляпасом для РФ", - сказав він.

На його думку, збиття А-50 - "це не просто емоційний ляпас, це буде сприяти поліпшенню ситуації з авіаційною компонентою на південному напрямку. Це - очі і вуха російської авіації".

Нагадамо, ввечері 14 січня з'явилася інформація, що над Азовським морем збили унікальний літак-розвідник РФ А-50 і підбили Іл-22М. Офіційно Україна не підтверджувала.

Оценка материала:

5.00 / 2
Братчук - про наслідки збиття А-50 та Іл-22М: "Стане величезним ляпасом для РФ" 5.00 5 2
Політика / Україна
15.01.2024 356
Еще материалы раздела «Україна»