<
НОВИНИ ДНЯ: "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали  День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негодавсі новини дня
Політика
Україна
17.01.2024 399

Росіяни безуспішно намагаються пробити українську ППО, - ISW

Російські війська продовжують експериментувати та адаптувати свої пакети ударів ракет і безпілотників по Україні, намагаючись пробити українську ППО. Однак ЗСУ адаптувалися до російської тактики, а санкції погіршують якість ракет і не дозволяють агресору успішно атакувати нашу країну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

У звіті йде відсилка на російського блогера, який зазначає, що російські війська останнім часом завдавали ударів по Україні з використанням різних типів ракет, зокрема гіперзвукових балістичних ракет Х-47 "Кинджал". Блогер також стверджує, що російські сили запустили невизначені повітряні приманки та безпілотники Shahed для обходу українських систем протиповітряної оборони, щоб російські сили могли завдати успішних ракетних ударів.

Водночас експерти ISW спостерігали, як російські сили експериментували з різними комбінаціями ударів безпілотників і ракет, намагаючись пробити захист українських систем протиповітряної оборони, адже українські сили адаптувалися до російських ударних схем.

Також в Інституті не виключають, що Росія, можливо, нарощує зусилля з отримання балістичних ракет з-за кордону, адже за деяких обставин, цей тип ракет може бути більш успішним в ураженні цілей в Україні.

"14 січня речник ВПС України полковник Юрій Ігнат заявив, що санкції, ймовірно, погіршать якість російських ракет. Це може ще більше перешкодити здатності Росії завдати успішної серії ударів по Україні", - йдеться у звіті ISW.

Масштабний обстріл України 13 січня

Вранці 13 січня російські окупанти масовано атакували Україну ракетами різних типів. Військові агресора випустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС, протикорабельні ракети Х-22/32 з бомбардувальників Ту-22М3 та аеробалістичні "Кинджали" з винищувачів МіГ-31К.

Загалом було зафіксовано 40 засобів повітряного нападу. Сили протиповітряної оборони збили 8 ракет, понад 20 засобів не досягли своїх цілей.

Зокрема, з шести випущених по Україні аеробалістичних "Кинджалів", три не досягнули своєї цілі. Прильоти зафіксовані у Дніпрі, Полтавській та Сумській областях, а у Чернігові впали уламки ракети.

Раніше в ISW зазначили, що українська ППО ефективно адаптується до ударів РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни безуспішно намагаються пробити українську ППО, - ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
17.01.2024 399
Еще материалы раздела «Україна»