<
НОВИНИ ДНЯ: Якою буде погода в Україні 3 липня: прогноз від синоптикині  Війна внесла корективи. Власники квартир змінили вимоги до квартирантів — кому тепер частіше відмовляють  Які українські слова не мають точних відповідників у російській мові  Україна скорочуватиме видатки на оборону  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сумавсі новини дня
16.01.2024 322

В Укренерго оцінили можливість повторного блекауту

Гарантувати, що не буде повторного блекауту, абсолютно неможливо, удари можуть бути абсолютно різні.

Про це в інтерв'ю ЕП заявив головний диспетчер "Укренерго" Віталій Зайченко.

"Ми розуміємо, що в нас війна, агресор накопичує ракети. Ми бачимо, що йдуть поставки озброєння з Південної Кореї, Ірану. Гарантувати, що не буде блекауту, абсолютно неможливо, удари можуть бути абсолютно різні. Утім, якщо винести ризик обстрілів "за дужки", то я не бачу ризиків для масштабної системної аварії", – наголосив Зайченко.

Він додав, що хакерські атаки росіян на диспетчерський центр відбувають щоденно, сотнями. Однак завдяки потужній команді з кіберзахисту, жодної успішної атаки не було.

Водночас Зайченко наголосив, що наразі в Україні зростає споживання електроенергії як з боку промисловості, так і з боку населення.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Укренерго оцінили можливість повторного блекауту 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
16.01.2024 322
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»