<
НОВИНИ ДНЯ: Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливостівсі новини дня
Політика
Україна
17.01.2024 3329

Безробітних мобілізуватимуть через службу зайнятості: що відомо

Служба зайнятості надаватиме допомогу у працевлаштуванні до Сил оборони.

5212f6515b7a32f905f983945c696470_17.01.24

Відтепер пропозиції роботи військові частини розміщуватимуть, зокрема, й на “Єдиному порталі вакансій” Державної служби зайнятості. Пише ТСН. 

Про це повідомляє пресслужба уряду.

"З цього порталу пропозиції можуть отримувати безробітні по всій Україні. Особливий акцент робиться на цивільних спеціальностях, які забезпечать функціонування та підтримку в тилу", - кажуть у Держслужбі зайнятості.

Також планується проведення відбору та професійного навчання кандидатів за замовленням Сил оборони.

"Це надзвичайно важливий крок. По-перше, він допоможе посилити оборонну спроможність країни. По-друге, дає можливість кандидатам обирати спеціальності та підрозділ для подальшої служби”, – прокоментувала перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Рекрутинг до ЗСУ: що відомо

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов пояснив, що рекрутинг та мобілізація - це різні процеси, які не потрібно зрівнювати. Рекрутинг - це коли людина самостійно бачить, що військовим потрібна та чи інша професія, а тому вступає до Сил оборони через рекрутингову компанію. Цей процес жодним чином не замінює мобілізацію.

Міністерство оборони наприкінці 2023 року уклало угоди з компаніями, які в інтересах поповнення українського війська мотивованими фахівцями безкоштовно надали свої платформи для розміщення вакансій – Lobby X, Work.ua, robota.ua, OLX Україна. Нині розміщено вже тисячі вакансій.

Оценка материала:

5.00 / 4
Безробітних мобілізуватимуть через службу зайнятості: що відомо 5.00 5 4
Політика / Україна
17.01.2024 3329
Еще материалы раздела «Україна»