<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
18.01.2024 299

"Де бронь на "домашніх" розробників?": волонтер описав, що допоможе перемогти РФ

В Україні слід створити багато робочих місць для тих, хто в окоп не хоче, але може писати програмне забезпечення, робити дрони, збирати РЕБи тощо.

7c9ed66ff1a4d5dfd7f08def656ca3bd_18.01.24

Україна може перемогти Росію лише інтелектом, креативом та інноваційними нестандартними технологіями. Адже в РФ більше зброї та військ, "а ми просто закінчуємось". Пише ТСН. 

Таку думку український волонтер В’ячеслав Доброта висловив у Мережі.

Як Україна може перемогти Росію

Доброта переконаний, що Україна не переможе противника – Росію, в якого перевага в усьому сягає 10-20 разів, окрім як інтелектом, креативом та інноваційними нестандартними технологіями.

"Де бронь на "домашніх" дрібних розробників? Де хаби для інтелектуалів-технарів для створення наукового інноваційного прогресу? Чому не створити купу робочих місць для тих, хто в окоп не хоче, але може писати ПЗ, робити дрони, збирати реби тощо?" – йдеться в дописі волонтера.

Він наголосив, що Україна не може послуговуватися тими ж радянськими підходами, які існують у Росії.

"Просто бо їх більше в усьому, а ми просто закінчуємось..." – зазначив Доброта.

На його думку, представники найвищого командування країни не провели реальних змін: "Совкова доктрина, совкова вислуга років і отримання чинів за строком служби, а не здобутками, совкова система відповідальності за засоби, а не людей... Залякати, забити, посадити, щоб боялись своїх більше чужих... Не спрацює це так..."

"Без прогресивних змін ми закінчимось вже навесні"

За словами волонтера, більшість ефективних людей, які приходять до ЗСУ, стикаються просто "з небажанням совкового командира" щодо прогресу. В такому разі уся мотивація і потенціал людини буде помножена на нуль.

"Повністю згоден зі словами Євгенія Гнатока про мотивацію. Без прогресивних змін ми закінчимось вже навесні, якщо не вигнати отих совкових керманичів і не поставити найбільш ефективних, розумних, ефективних, винахідливих... І звісно – змінити систему..." – резюмував Доброта.

До слова, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців долучатися до проєкту "Народний дрон", тобто пройти навчальний інженерний курс та навчитися робити вдома 7-дюймовий FPV-дрон.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Де бронь на "домашніх" розробників?": волонтер описав, що допоможе перемогти РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
18.01.2024 299
Еще материалы раздела «Україна»