<
НОВИНИ ДНЯ: Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНС  Аспірантура за контрактом не даватиме відстрочку від мобілізації, - голова МОН  Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб  Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць року  Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
18.01.2024 307

Кабмін скасував обмеження для бронювання військовозобов'язаних співробітників ОПК

Український уряд вирішив змінити порядок бронювання військовозобов'язаних працівників підприємств оборонно-промислового комплексу. Було скасовано обмеження щодо цього питання.

_viyskovi_mobilizatsiya_vokzal_gettyimages_1239075866__3__1eb2470461ff1381d37c5da9425d568c_650x410_18.01.24

Про це сказано у заяві Міністерства економіки України, повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Кабінету міністрів України. 

За інформацією відомства, сьогодні, 16 січня, під час засідання Кабміну було внесено зміни до постанови №76 від 27 січня 2023 року.

Зміни передбачають, що військовозобов'язані співробітники підприємств, установ та організацій, які Мінстратегпром визначив критично важливими у сфері оборонно-промислового комплексу, бронюються:

  • незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності;
  • без обмежень за кількістю військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню.

"Тепер підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов'язаних працівників без обмежень за кількістю та без урахування рівня дефіцитності їхньої військової спеціальності", - пояснив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

За його словами, це дозволить посилити потенціал оборонно-промислового комплексу та забезпечити підприємствам можливість стабільно працювати та нарощувати обсяги виробництва.

Бронювання від мобілізації

Нагадаємо, в Україні з початку повномасштабного вторгнення росіян оголошено мобілізацію.

При цьому підприємства мають можливість бронювати своїх співробітників від призову на військову службу.

У січні минулого року таку можливість надали не тільки державним, стратегічним підприємствам чи постачальникам Міноборони.

Забронювати своїх співробітників можуть ті підприємства, які критично важливі для функціонування економіки та відповідають низці критеріїв.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кабмін скасував обмеження для бронювання військовозобов'язаних співробітників ОПК 5.00 5 2
Політика / Україна
18.01.2024 307
Еще материалы раздела «Україна»