<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
17.01.2024 1244

Законопроект про мобілізацію. У Раді назвали передані Кабміну зауваження

Верховна рада України близько тижня тому передала уряду відкликаний законопроект про мобілізацію зі своїми зауваженнями. Серед них йшлося, зокрема, про обмеження прав громадян, призову до армії людей з інвалідністю III групи і не тільки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю спікера Верховної ради Руслана Стефанчука "Укрінформу".

"Основні, які можу назвати, - це питання обмеження конституційних прав громадян, залученості до війська інвалідів третьої групи, доцільності та прийнятності електронного вирішення питань, пов'язаних з обліком військовозобов'язаних", - розповів голова парламенту.

Крім того, додав він, йшлося також про низку соціальних гарантій для військовослужбовців.

За словами Стефанчука, конкретні терміни подачі доопрацьованого проекту закону не обговорювалися, адже "для нас важливий не строк, для нас важлива якість правового матеріалу, який надходить до Верховної ради".

Щойно нова редакція документа буде готова та передана урядом парламентарям, нардепи знову розпочнуть "предметний розгляд".

Оценка материала:

5.00 / 4
Законопроект про мобілізацію. У Раді назвали передані Кабміну зауваження 5.00 5 4
Політика / Україна
17.01.2024 1244
Еще материалы раздела «Україна»