<
НОВИНИ ДНЯ: Командир "Грузинського легіону" заявив про отруєння: що відомо  Перед Самітом миру Китай просуває у світі власний план щодо війни в Україні – Reuters  "Став плюс". У ГУР розпочали масштабну кампанію з рекруту цивільних  Україну у вихідні накриє циклон. Синоптик дала прогноз на весь уїкенд  У Раді відповіли, чи буде економічне бронювання від мобілізації  Дощі з грозами та максимум +23: синоптики розповіли про погоду у Київській області  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогнозвсі новини дня
Політика
Світ
17.01.2024 299

Столтенберг: США залишаться в НАТО попри позицію Трампа

Сполучені Штати Америки не вийдуть з НАТО незалежно від результатів майбутніх виборів президента й погрози Дональда Трампа покинути Альянс.

Про це заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю для Bloomberg.

«США залишаться вірним і важливим союзником, тому що в інтересах безпеки Сполучених Штатів мати понад 30 друзів і союзників. Цього немає у Китаю та Росії — це робить США безпечнішими та сильнішими», — заявив генеральний секретар.

Такий коментар Столтенберга прозвучав на тлі занепокоєння офіційних осіб НАТО, особливо в Європі, після того, як виборці в Айові принесли Трампу впевнену перемогу на республіканських кокусах.

Трамп пригрозив США вийти з Північноатлантичного альянсу. Це залишило б Європу самостійно захищатися вторгненням Росії в Україну на її кордонах у той час, коли регіон намагається наростити свою оборонну промисловість.

Оценка материала:

5.00 / 2
Столтенберг: США залишаться в НАТО попри позицію Трампа 5.00 5 2
Політика / Світ
17.01.2024 299
Еще материалы раздела «Світ»