<
НОВИНИ ДНЯ: Друг чи ворог: чи "здасть" Трамп Україну і якою може бути його політика  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Політика
Світ
19.01.2024 303

Кемерон вважає, що Путін грає роль Гітлера: "Ми повинні протистояти злу"

Кемерон порівняв сьогодення з подіями перед Другою світовою війною.

18c7f26013129917bcadf9f9aa2d1f17_19.01.24

Нинішня ситуація нагадує події 1930-х років, а російський диктатор Володимир Путін грає роль Адольфа Гітлера. Для російського диктатора війна в Україні залишається "абсолютним пріоритетом номер один". Пише ТСН. 

Таку думку висловив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон у подкасті Politico.

Він назвав події в Україні викликом для нинішнього покоління. Кемерон порівняв сьогодення з подіями перед Другою світовою війною, коли Захід намагався умиротворити Адольфа Гітлера.

"Це все одно, що бути міністром закордонних справ чи лідером у Європі в 1930-х роках, ми не повинні заспокоювати Путіна. Ми повинні протистояти злу, яке представляє його вторгнення", - наголосив глава МЗС Британії.

Слід зауважити, що заява британського міністра пролунала на тлі того, як Захід намагається забезпечити Україну високотехнічною зброєю, щоб відбити російське вторгнення, а також водночас готується до можливого повернення скептика НАТО Дональда Трампа до Білого дому.

"Єдина річ, яку ми можемо зробити - це продемонструвати протягом цього року, що Путін не перемагає", - заявив Кемерон.

Нагадаємо, раніше Девід Кемерон порівняв сучасну Росію з нацистською Німеччиною. Також, з його слів, сучасна Росія несе загрозу не лише Європі, а й Сполученим Штатам.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кемерон вважає, що Путін грає роль Гітлера: "Ми повинні протистояти злу" 5.00 5 2
Політика / Світ
19.01.2024 303
Еще материалы раздела «Світ»