<
НОВИНИ ДНЯ: Ймовірність обвалу українського фронту зменшується, - естонська розвідка  Топ-генерал США про Abrams в Україні: обговорюємо швидку адаптацію до умов на фронті  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю  В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великденьвсі новини дня
Політика
Україна
19.01.2024 2077

Мобілізація ув’язнених: Лубінець розповів деталі закритої зустрічі та про реакцію Залужного

Омбудсмен також поділився своїми пропозиціями про механізми залучення ув’язнених до захисту держави, і повідомив, чи готові засуджені служити у війську.

45d56af02a19e1b0d415f75598fcfde1_19.01.24

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів подробиці обговорень скандального урядового законопроєкту про мобілізацію на початку січня, що відбулися на засіданні Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Пише ТСН. 

Про це омбудсмен розповів в інтерв'ю NV.

У дискусії довкола законопроєкту про мобілізацію 4 січня взяли участь народні депутати України, омбудсмен, керівництво ЗСУ і Міноборони.

"У мене була можливість в присутності членів профільного комітету дати всі свої зауваження до міністра оборони, до Залужного і до Шаптали. Я скажу так: реакція з боку якраз міністерства була абсолютно адекватною і швидкою", – сказав Лубінець.

Він зауважив, що "бачив дуже багато реакцій", як у ЗМІ подається атмосфера на комітеті з нацбезпеки. За словами омбудсмена, "не зовсім так було".

"Мені здавалось, що на комітеті, якраз в закритому режимі, зустрілись люди, які, з одного боку, розуміють чітко проблематику, в якій ми зараз живемо, що в нас 10 років війна. З іншого боку, ми чітко хочемо в законний спосіб прописати інструментарій для наших військових", – розповів Лубінець.

Він стверджує, що не бачив на засіданні комітету жодної людини, яка б спілкувалася з позиції ультиматумів, натомість обговорювалося "дуже багато пропозицій".

Оценка материала:

5.00 / 4
Мобілізація ув’язнених: Лубінець розповів деталі закритої зустрічі та про реакцію Залужного 5.00 5 4
Політика / Україна
19.01.2024 2077
Еще материалы раздела «Україна»