НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Росія
19.01.2024 381

"Це добре": Ярош про важливість протестів у Башкортостані для України

Ярош висловив сподівання, що можливо, башкири згадають, як були колись вільними людьми.

0a458671d0aa523e16ef3a71206d7304_19.01.24

Командувач Української добровольчої армії, екслідер "Правого сектору" Дмитро Ярош прокоментував протести, які спалахнули у російському Башкортостані.

Він зауважив, що до цих протестів Башкортостан можна було назвати "одним із найспокійніших регіонів РФ". Пише ТСН. 

Це добре! Побажаємо їм (протестам. – Ред.) не згасати. Може згадають башкири як були, колись, вільними людьми? Може, за ними і татари, чеченці, інгуші та інші поневолені народи піднімуться на боротьбу з недоімперією?", – розмірковує Ярош.

За його словами, у Росії "є дуже багато болючих точок", натиснувши на які українці зможуть "отримати найпотрібніший результат: знищення Московії, а отже – перемогу у війні".

Нагадаємо, що у російському Башкортостані, у місті Баймак, спалахнули масштабні протести через вирок для активіста Фаіля Алсинова, якого кремлівський режим засудив до чотирьох років колонії.

Протести переросли в зіткнення з ОМОНом: силовики застосували проти протестувальників сльозогінний газ, відомо про затримання кількох десятків людей.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Це добре": Ярош про важливість протестів у Башкортостані для України 5.00 5 2
Політика / Росія
19.01.2024 381
Еще материалы раздела «Росія»