<
НОВИНИ ДНЯ: Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не знали  День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадіввсі новини дня
Політика
Світ
19.01.2024 367

Канада просить США прискорити передачу замовленого для України ЗРК NASAMS, - ЗМІ

Канада звернулася до Сполучених Штатів Америки з проханням якнайшвидше передати Україні зенітний ракетний комплекс NASAMS, який замовили ще навесні минулого року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Globe and Mail.

За даними видання, представники Канади розповіли, що NASAMS для України оплатили ще у березні 2023 року. Але відправка затримується через те, що уряди США та України мають укласти угоду про продаж військового озброєння за кордон. Зараз щодо цього питання йдуть переговори.

"Міністр оборони Канади Білл Блер минулого тижня, ймовірно, зустрівся з послом США в Канаді Девідом Коеном, щоб попросити прискорити цей процес", - уточнили журналісти.

Що передувало

Нагадаємо, Канада заплатила уряду США 406 мільйонів доларів за систему протиповітряної оборони NASAMS для України у березні 2023 року.

Але зенітний ракетний комплекс досі не передали українським захисникам, хоча минув майже рік.

Варто зауважити, що NASAMS вже є на озброєнні України. Постачання розпочалося ще в листопаді 2022 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Канада просить США прискорити передачу замовленого для України ЗРК NASAMS, - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
19.01.2024 367
Еще материалы раздела «Світ»