<
НОВИНИ ДНЯ: Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
19.01.2024 1063

Президент Південної Кореї жорстко відреагував на погрози Кім Чен Ина

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль пообіцяв покарання для КНДР "у кілька разів сильніше" у випадку, якщо вона здійснить провокацію.

yoon_suk_yeol_yun_suk_yol_gettyimages_1797068411_ee84d906a304c3975fcec49fe9c028ab_650x410_19.01.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Yohnap.

Дана ситуація склалась на тлі заяв лідера Північної Кореї Кім Чен Ина про необхідність визначення південних сусідів, як "головного і незмінного ворога".

Під час засідання парламенту в понеділок Кім Чен Ин виступив із закликом переглянути конституцію країни, щоб кодифікувати нове визначення Південної Кореї та зобов’язання Північної Кореї "повністю окупувати" південнокорейську територію в разі війни.

На дану заяву різко відреагував піденнокорейський президент Юн Сук Йоль. Він підкреслив, що нинішній уряд Південної Кореї відрізняється від будь-якого іншого.

"Наші збройні сили мають переважний потенціал реагування. Якщо Північна Корея спровокує нас, ми покараємо їх у кілька разів сильніше»", - наголосив Юн.

Він зауважив, що Кім Чен Ин здійснив "політичну провокацію", коли сказав, що не визнаватиме північну розмежувальну лінію, яка є фактичним кордоном між країнами.

"Звичайна тактика замаскованого миру, яка погрожує вибором між війною і миром, більше не працюватиме. Фальшивий мир, який ми заробляємо, піддавшись загрозам провокацій, тільки піддасть нашу безпеку ще більшій небезпеці", - додав президент Південної Кореї.

Політика КНДР стосовно Південної Кореї

Як ми повідомляли напередодні, КНДР планує оновити статус Південної Кореї у конституції.

Перед цим Кім Чен Ин назвав Південну Корею головним ворогом та пригрозив "перетворити її на попіл".

Раніше ми писали, що КНДР знову запустила балістичну ракету. В Європейському Союзі рішуче засудили цей запуск.

Оценка материала:

5.00 / 4
Президент Південної Кореї жорстко відреагував на погрози Кім Чен Ина 5.00 5 4
Політика / Світ
19.01.2024 1063
Еще материалы раздела «Світ»