<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  США і Китай можуть закінчити війну в Україні – Зеленський  Закінчити війну перемогою та піти: соратник Зеленського розповів про мрію президента  Лимонади, смузі та мохіто: 5 рецептів прохолодних напоїв для спекотного літа  На Марсі сфотографували «шрам» завдовжки 600 км  У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо Українивсі новини дня
18.01.2024 318

В Україні прогнозують незначний дефіцит електроенергії

Станом на ранок виробництво електроенергії покриває споживання, однак упродовж дня в енергосистемі України можливий дефіцит електрики на рівні 3%.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

«Диспетчерський центр «Укренерго» сьогодні прогнозує незначний дефіцит з 8:00 до 20:00 на рівні близько 3%. Введення графіків обмеження споживання не планується», - йдеться у повідомленні.

Станом на ранкові години 18 січня електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів.

В «Укренерго» зауважили, що ресурси електростанцій все ще обмежені. На електростанціях, що відновлюються після масованих атак минулої зими, тривають ремонтні роботи. Крім того, 2 енергоблоки великих ТЕС минулої доби були виведені в аварійний ремонт.

Зазначається, що 17 січня максимальне споживання було на 3,2 % більшим за добовий максимум 16 січня. Сьогодні очікується потепління, однак прогнозуються й сильні пориви вітру, сніг, місцями ожеледиця. Налипання снігу можуть спричинити обледеніння та пошкодження ліній електропередачі.

Експорт електроенергії 18 січня не здійснюється. Імпорт запланований вдень зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови загальним обсягом 2535 МВт-год.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні прогнозують незначний дефіцит електроенергії 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
18.01.2024 318
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»