<
НОВИНИ ДНЯ: Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politicoвсі новини дня
Політика
Україна
18.01.2024 322

Франція обіцяє виготовити для України 78 гаубиць Caesar

Франція буде спроможна виготовити 78 самохідних гаубиць Caesar для української армії до початку наступного року.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на міністра збройних сил Франції Себастьєна Лекорню.

Він зазначив, що найближчими тижнями Париж поставить Києву шість гаубиць Caesar і зможе виготовити ще 72 гармати до початку 2025 року. Загалом йдеться про 78 гаубиць, вироблених протягом більш ніж року.

"Наразі в Україні їх (гаубиць Caesar. – ред.) є 49, що призвело до тактичних успіхів. Наша ініціатива спрямована на виробництво 78 гармат Caesar у 2024 році, заохочуючи європейців і наших союзників до спільного фінансування", – сказав він.

Міністр зазначив, що шість гаубиць Україна купила за власний кошт. У четвер в Парижі мали оголосити про створення "артилерійської коаліції" на чолі з Францією і США, покликаної посилити можливості Києва.

Оценка материала:

5.00 / 2
Франція обіцяє виготовити для України 78 гаубиць Caesar 5.00 5 2
Політика / Україна
18.01.2024 322
Еще материалы раздела «Україна»