<
НОВИНИ ДНЯ: Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системівсі новини дня
Політика
Україна
18.01.2024 359

Росіяни хоче загарбати щонайменше Центральну Азію, Кавказ і частину Східної Європи – ISW

Не визначені чітко межі «історичних російських територій» дозволяють Кремлю переслідувати експансіоністські цілі будь-де і коли завгодно на широкій території, включаючи Центральну Азію, Кавказ і частини Східної Європи.

Таким припущенням поділився у своєму черговому звіті Американський Інститут вивчення війни ISW.

Дослідники вважають, що колишній президент Росії, заступник голови Ради безпеки РФ Дмітрій Медведєв у своїх заявах навмисно уникає визначень того, що він вважає історичними російськими територіями, саме для того, аби не декларувати жодних обмежень для російської експансії.

При цьому ISW зауважує, що президент Росії Володимир Путін визначив історичні російські землі як територію колишньої Російської імперії та Радянського Союзу. Тобто, і в цьому разі слід визнати чималий масштаб потенційних зазіхань Російської Федерації.

Дослідники особливо зауважують, що у заявах російських лідерів акцент змістився в бік саме загарбань, а не простого нав’язування лояльних режимів.

В ISW кажуть, що нещодавня заява Медведєва про те, що слід знищити будь-яку українську державність на «історичних російських територіях» може вказувати на те, що деякі діячі в Кремлі віддають перевагу експансіоністським цілям перед декларованою раніше метою лише змінити режим та «денацифікувати» Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни хоче загарбати щонайменше Центральну Азію, Кавказ і частину Східної Європи – ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
18.01.2024 359
Еще материалы раздела «Україна»