<
НОВИНИ ДНЯ: Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.01.2024 460

Учені виявили новий вид тиранозавра: що про нього відомо

Динозавр важив 10 тонн.

8f9ff8cda28eee97e6aeb5bede391e1b_19.01.24

Вчені повідомили про те, що вони виявили вид тиранозавра, який був названий Tyrannosaurus mcraeensis. Це також був величезний 12-метровий динозавр, який важив 10 тонн і мав велику пащу, наповнену великою кількістю зубів. Пише ТСН. 

Дослідження було опубліковано в журналі Scientific Reports, пише New Atlas.

Цей вид був більш примітивним, ніж його знаменитий родич, але він був таким самим великим і страшним.

За словами вчених, у нового виду тиранозаврів була довша, але дрібніша нижня щелепа з тупішими зубами, а підборіддя і нарости над очима були менш помітними. Можливо, між видами існує не так і багато відмінностей, але їх виявлення спонукало палеонтологів оголосити про новий вид динозаврів.

Найцікавіша відмінність між двома видами тиранозавра полягає в тому, що вік скам'янілих кісток Tyrannosaurus mcraeensis становить 72 млн років. Тобто цей динозавр жив на території Північної Америки майже на 6 млн років раніше, ніж Tyrannosaurus rex.

Вчені вважають, що новий вид тиранозаврів є більш примітивним, як порівняти з більш знаменитим родичем, але Tyrannosaurus mcraeensis, найімовірніше, не є його прямим предком.

Раніше вчені розвінчали міф про те, що динозаврів знищив астероїд.

Оценка материала:

5.00 / 2
Учені виявили новий вид тиранозавра: що про нього відомо 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.01.2024 460
Еще материалы раздела «Суспільство»