<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної стравивсі новини дня
Політика
Світ
19.01.2024 456

Експосол США в Україні розкритикував "тупі очікування" Заходу від контрнаступу ЗСУ

Захід отримає успіх України на фронті, якщо надасть все необхідне для перемоги, вважає експосол США в Україні Джон Гербст.

57596581bf4d13c57534e2f0d96f2841_19.01.24

Партнери можуть очікувати серйозного просування України на полі бою, якщо нададуть усе необхідне для перемоги над спільним ворогом. Пише ТСН. 

Про це колишній посол США в Україні Джон Гербст сказав під час дискусії у Давосі.

Дипломат зауважив, що минулорічні очікування партнерів від контрнаступу України були "фактично тупими". За його словами, вони були б виправданими, якби Вашингтон і Берлін домовилися про справжню підтримку України.

"Минали місяці, але ми весь час знаходили якісь причини не поставляти Україні певні види озброєнь… Але якщо ми правильно озброїмо Україну, то буде серйозне просування на полі бою", - сказав Гербст.

Він зауважив, що на успіх України на полі бою впливають розмови про заморожування конфлікту. Окрім того, важливою частиною проблеми, на думку Гербста, є те, що Захід не може правильно сформулювати суть питання - йдеться не про війну проти України, а про те, що ядерна держава хоче переглянути післявоєнний світовий порядок.

"Ми можемо говорити, що ми стомилися, але не можна ігнорувати той факт, що американці не надсилають своїх солдатів в Україну. Все, що ми робимо, – це надаємо підтримку країні, яка бореться і має перемогти нашого ворога", - сказав дипломат.

Зазначимо, що у Польщі та країнах Балтії кажуть, що війна Росії з НАТО може спалахнули за три-вісім років. Олію у вогонь підливає і російський диктатор Володимир Путін, періодично погрожуючи державам-членам Альянсу. А видання Bild напередодні повідомило про підготовку Німеччини до можливого збройного конфлікту з РФ. ТСН.ua зібрав усе, що відомо про можливу війну Росії з НАТО, над якими країнами нависла загроза та як вони готуються до неї.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експосол США в Україні розкритикував "тупі очікування" Заходу від контрнаступу ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Світ
19.01.2024 456
Еще материалы раздела «Світ»