<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
19.01.2024 326

Хоче відновити російську імперію кінця 19 ст.: президент Латвії - про загарбницькі плани Путіна

"Україна є першою лінією оборони" в Європі, вважає президент Латвії.

ea1d899eae33e47a97e9012118c62ad9_19.01.24

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс вважає, що Путін хоче не просто відновити Радянський Союз, але російську імперію кінця 19 століття. Пише ТСН. 

Таку думку латвійський президент сказав на форумі у Давосі.

Він погодився із думкою, що "Україна є першою лінією оборони" в Європі. Та висловив вдячність українським військовим.

"Ми бачимо, що союзник Путіна Лукашенко використовує міграцію як гібридну зброю проти нас, проти Польщі. Ми бачимо, що є спроби використати нові технології, Штучний інтелект, кібервійну", - сказав він.

Рінкевичс зауважив, що його країна працює над посилпнням рівня боєздатності власної армії. Для того вона підніматиме витрати на армію до рівня 3% ВВП.

"На жаль, ми часто на крок, а то й на два позаду Путіна, він знайде, як нас атакувати. Ми маємо діяти наперед. І часом бачу, що іноді колег з НАТО треба переконувати, що ми будемо бачити ще неприємніші речі, ніж побачили", - вважає він.

Нагадаємо, у Литві оцінили ймовірність воєнного конфлікту між НАТО та Росією.

Оценка материала:

5.00 / 1
Хоче відновити російську імперію кінця 19 ст.: президент Латвії - про загарбницькі плани Путіна 5.00 5 1
Кабінет директора / Ранкова кава
19.01.2024 326
Еще материалы раздела «Ранкова кава»