НОВИНИ ДНЯ: Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФвсі новини дня
Політика
Україна
20.01.2024 314

“Силоміць це зробити не вийде”: Данілов прокоментував мобілізацію українців за кордоном

Багато залежить від того, чи отримали українські громадяни статус біженця.

5809493e19e5cf44b8d349951f09c494_20.01.24

Секретар РНБО Олексій Данілов визнав, що не існує законного способу примусити українців, які перебувають за кордоном, повертатися додому і ставати до лав української армії. Пише ТСН. 

Про це він говорив в інтерв'ю східноєвропейському бюро Report.

"Ми розуміємо, що людина, яка перебуває на території іншої країни, також підпорядковується законам цієї країни. Ми б хотіли, щоб вони повернулися, але насильно це зробити не вийде”, - зауважив Данілов.

Секретар РНБО також зазначив, що багато залежить від того, чи отримали українські громадяни статус біженця за кордоном.

“Якщо громадянин офіційно має статус біженця, який постраждав від військової агресії, ми не зможемо втрутитися. Адже в кожній країні є свої закони щодо людей зі статусом біженця", - додав він.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що усі військовозобов'язані чоловіки, які перебувають за кордоном, повинні повернутися до України, де вони будуть або воювати, або працювати.

Оценка материала:

5.00 / 2
“Силоміць це зробити не вийде”: Данілов прокоментував мобілізацію українців за кордоном 5.00 5 2
Політика / Україна
20.01.2024 314
Еще материалы раздела «Україна»