<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
20.01.2024 264

В Україні внесли до переліку спонсорів війни відомого виробника шоколаду: всі деталі

Компанія продовжує працювати в РФ і навіть постачала свою продукцію російській кондитерській фабриці, шоколад якої входить до сухпайків армії окупантів.

c92791c16a43194201fc6452156b509c_20.01.24

Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло до переліку міжнародних спонсорів війни провідного світового виробника шоколаду – швейцарську компанію Barry Callebaut. Пише ТСН. 

Про це передає пресслужба НАЗК.

В Агенстві нагадали, що Barry Callebaut працює в РФ понад 15 років і має на її території 3 фабрики. У Москві в бізнес-центрі Alcon навіть розташовується Академія Шоколаду Barry Callebaut, яка є другою за розмірами у компанії.

Наразі компанія так і продовжує утримувати в Росії 3 фабрики та сплачувати податки до бюджету країни-агресорки, з якого йдуть гроші на вбивства українців. Вона також постачала свою продукцію російській кондитерській фабриці, шоколад якої входить до сухпайків армії окупантів.

Компанія виробляє товари під брендами Sicao та Chocovic, а також імпортує продукцію під брендами Callebaut, Cacao Barry, Carma, Mona Lisa, Bensdorp, Van Hauten, La Morella тощо. Кожен четвертий виріб із шоколаду та какао у світі виготовлено з продукції цієї компанії.

Barry Callebaut продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій з Росією. У 2023 році на ринок росії компанією було імпортовано товарів на суму понад 94 млн дол. США, що більш ніж у 3 рази перевищує показники 2022 року. Серед імпортованих товарів – кондитерські вироби, сухі суміші, какао, какао-масло, пальмова олія, жир з Бельгії, Швейцарії, Естонії, Нідерландів, Німеччини, Італії, Індії, Іспанії.

Товари "першої необхідності"

Після початку повномасштабного вторгнення Barry Callebaut доставляла до РФ шоколад під виглядом товарів першої необхідності.

У компанії заявили, що шоколад нібито "є частиною щоденного раціону багатьох". Це твердження є маніпулятивним, оскільки відповідно до законодавства країни-агресорки ані шоколад, ані какаомісткі продукти харчування не належать до продовольчих товарів першої необхідності.

Виконавчий директор компанії Пітер Бун зі свого боку виправдовувався, буцімто "військова операція в Україні була розпочата російським урядом, а не російським народом".

За інформацією НАЗК, Barry Callebaut продовжує активно підтримувати економіку Росії і, відповідно, спонсорувати агресію проти України. Жодних спроб засудити війну РФ проти України від керівництва компанії не було.

Раніше повідомлялося, що PepsiCo заборонила згадки про війну та підтримку України у своїй рекламі. До цього НАЗК внесло PepsiCo та Mars до переліку міжнародних спонсорів війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні внесли до переліку спонсорів війни відомого виробника шоколаду: всі деталі 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
20.01.2024 264
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»