<
НОВИНИ ДНЯ: Друг чи ворог: чи "здасть" Трамп Україну і якою може бути його політика  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Політика
Росія
19.01.2024 322

Москва мовчазно визнала ліквідацію Україною літака А-50, - британська розвідка

Росія запустила новий літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 замість збитого. Однак він літає значно далі від лінії фронту, що підтверджує успіх України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, раніше повідомлялося, що 14 січня російський літак А-50 майже напевно вибухнув і згодом упав у Азовське море. A-50 є ключовим інструментом для російських операцій над Україною, забезпечуючи попереднє попередження про загрози з повітря, а також функції управління та контролю.

За даними британської розвідки, 17 січня російські ВПС, зважаючи на все, почали експлуатувати ще один А-50, але цього разу над сушею на території Росії в районі Краснодарського краю, далі на схід від України.

"Ця діяльність свідчить про зниження схильності до ризику щодо літаків і спробу зберегти A-50, що залишився, із втратою його загальної ефективності над Україною", - йдеться в повідомленні

Незважаючи на відсутність офіційної позиції Росії щодо втрати А-50, ця діяльність, ймовірно, "демонструє мовчазне визнання Росією успішної операції, проведеної українцями проти дорогого повітряного об'єкта", зазначають у Міноборони Британії. Якщо втрата А-50 відбулася випадково, навряд чи знадобилося б таке рішення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Москва мовчазно визнала ліквідацію Україною літака А-50, - британська розвідка 5.00 5 1
Політика / Росія
19.01.2024 322
Еще материалы раздела «Росія»