НОВИНИ ДНЯ: Коли День захисників і захисниць України 2024 року: чому змінилася дата святкування  Головний економіст Китаю зник після критики в бік Сі Цзіньпіна, - WSJ  "Формула миру може припинити війну": Зеленський розповів, як обійти вето Росії в Радбезі ООН  Місцями опади. Синоптики попередили, де наприкінці робочого тижня пройдуть дощі та потепліє до +28 градусів  Експерт про різку заяву Трампа на адресу Зеленського: є два більш важливих моменти  Дуда повідомив, як діятиме, якщо Росія атакує українські АЕС  Дощі у чотирьох областях. Синоптики дали прогноз на 27 вересня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
20.01.2024 795

Росіяни "криміналізували" гасло "Слава Україні!"

Як завжди, росіяни страшенно бояться проукраїнських людей і висловів.

475ac46a047d5a03beaa7015d80cacf5_20.01.24

Російська влада криміналізувала гасло "Слава Україні!" та емблеми українських повстанських організацій часів Другої світової. Пише ТСН. 

Про це пише російське пропагандистське видання "Новое время".

Що "під забороною"

Зазначається, що йдеться про організації, які "заперечують висновки Нюрнберзького трибуналу". Так, російське міністерство юстиції включило до переліку символіку ОУН, УПА, УНС та УНРА. Крім цього, до списку потрапила фраза "Слава Україні!" та відповідь на неї – "Героям слава!".

"За "використання, демонстрацію та пропаганду" символіки та гасла може загрожувати адміністративна відповідальність за статтею 20.3 КоАП у вигляді штрафу або арешту до 15 діб з конфіскацією. За повторну "пропаганду" загрожує вже кримінальна відповідальність за статтею 282.4 КК", – мовиться у повідомленні.

Нагадаємо, російські війська стратили українського військового за гасло "Слава Україні!".

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни "криміналізували" гасло "Слава Україні!" 5.00 5 2
Політика / Світ
20.01.2024 795
Еще материалы раздела «Світ»