<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Україна
20.01.2024 1614

Куди поділися "Байрактари" та де їх застосовують зараз

Турецькі БпЛА "Байрактар" не зникли з фронту, однак тактика їхнього застосування в українській армії змінилася.

6694e07e4a10e363de828ebbc1ae2572_20.01.24

Популярні турецькі безпілотники Bayraktar продовжують активно використовуватися Збройними силами України і в нинішніх умовах війни з Росією. Проте зараз їх застосовують не для завдавання прямих ударів по ворожих позиціях, а з іншою метою. Пише ТСН. 

Про це розповів посол України в Туреччині Василь Боднар в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Насправді актуальність (безпілотників Bayraktar – ред.) не зменшилася, просто є інша методика використання... На сьогодні, оскільки лінія фронту більш-менш стабільна, а система протиповітряної оборони (Росії – ред.) глибоко ешелонована, використання за прямим призначенням цих безпілотників Bayraktar для удару по ворожих силах є недоцільним, оскільки вони, як і будь-який літальний апарат, доволі вразливі для ППО. Тому їх використовують зовсім з іншими цілями", – пояснив Боднар.

Тому зараз Bayraktar виконують інші завдання в інтересах ЗСУ, деталі яких не розголошуються. Крім того, триває постачання до України не лише "Байрактарів", а й певних комплектувальних, які допомагають розвитку нових видів БпЛА в Туреччині.

"Це все становить взаємодоповнювальну взаємодію в оборонно-промисловому комплексі... І, звісно, не знімається з порядку денного будівництво заводу Bayraktar в Україні та виробництво цих безпілотників зі штампом "Made in Ukraine", – резюмував посол.

Нагадаємо, в липні 2023 року в Україні розпочалося будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar. Турецька компанія Baykar отримала ліцензійні дозволи на виробництво Bayraktar TB2 і Akıncı в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 5
Куди поділися "Байрактари" та де їх застосовують зараз 5.00 5 5
Політика / Україна
20.01.2024 1614
Еще материалы раздела «Україна»