<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні силивсі новини дня
20.01.2024 291

Ціни на низку круп в Україні скоро зміняться

Вартість на більшість круп в Україні може поступово стабілізуватися впродовж року. Обсяги засіву значно збільшилися, і на даний момент на ринку спостерігається надлишок товарів.

Про це пише politeka.net з посиланням на експертів.

Голова Міжнародної асоціації гречки та експерт аграрного ринку Сергій Громовий стверджує, що ціни на гречку точно не піднімуться. Така ж ситуація прогнозується і для пшеничних, кукурудзяних та гречаних круп.

За словами експерта, гречка буде доступна для роздрібного продажу за 21-25 гривень за кілограм.

"У минулому році площі засіву гречки збільшилися з 80 000 гектарів до 120 000 гектарів, що призвело до хорошого врожаю і різкого зниження ціни. Якщо і буде зростання цін на гречку, то, можливо, лише наприкінці 2024 року, якщо сільгосппідприємства зменшать площі під нею у новому сезоні. Це можливо, оскільки багато хто не отримав запланованого прибутку", - зазначив Громовий.

Щодо пшеничної, кукурудзяної крупи та пшонки, то експерт додав, що проблем для вирощування цих продуктів немає, і їхньої кількості на ринку вже більше, ніж достатньо.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ціни на низку круп в Україні скоро зміняться 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
20.01.2024 291
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»