<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
21.01.2024 5417

Мобілізація в Україні: військкомати змінюють систему надсилання повісток

Верифікацію даних в електронному реєстрі “Оберіг” уже проведено.

a830bc17a83d6e61cc782e764a4b4e20_21.01.24

В Україні військкомати більше не будуть зайвий раз надсилати повістки громадянам. Пише ТСН. 

Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Після ухвалення відповідного законопроєкту в нашій державі запустять електронний кабінет військовозобов'язаного. Його планують ввести в роботу у другому кварталі цього року.

"Буде наданий період, щоб військовозобов'язаний ці дані актуалізував, надав останні достовірні дані. І далі вже ТЦК використовуватимуть ці дані у своїй повсякденній роботі", – наголосила Катерина Черногоренко.

Водночас верифікацію даних в електронному реєстрі “Оберіг” уже проведено. Міноборони перевело паперову інформацію в цифрову.

"Усунули дублі, неактуальну інформацію, яка була в реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових зайвих відправлених повісток, щоб не було нецільового повідомлення військовозобов'язаним прибути до ТЦК. Це має працювати як годинник, ТЦК повинен мати верифіковані списки військовозобов'язаних", – додала Черногоренко.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов'язаного у другому кварталі поточного року.

Оценка материала:

5.00 / 7
Мобілізація в Україні: військкомати змінюють систему надсилання повісток 5.00 5 7
Політика / Україна
21.01.2024 5417
Еще материалы раздела «Україна»