<
НОВИНИ ДНЯ: Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не будевсі новини дня
Політика
Світ
21.01.2024 378

Джонсон оцінив, як перемога Трампа на виборах вплине на підтримку України

Експрем'єр вважає, що повернення Трампа - те, що потрібне світові.

fb8034e66eab5c1dac72344ba3358ae0_21.01.24

Експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон вважає, якщо наступним президентом США стане Дональд Трамп, то він "не кине українців". Пише ТСН. 

Таку думку він висловив у своїй щотижневій колонці для Daily Mail.

За словами Джонсона, повернення Трампа до Білого дому -  "це те, що потрібно світу" і може стати "великою перемогою".

"Я просто не можу повірити, що Трамп кине українців: навпаки, зрозумівши, що з Путіним не можна домовитися, я вважаю, що є велика ймовірність того, що він подвоїть зусилля та завершить розпочате - дасть їм те, що потрібно для перемоги", - висловив думку британський експрем'єр.

Джонсон висловив думку, що навряд чи Трамп "захоче увійти в історію як президент, який покинув країну, якій він вже суттєво допоміг стати вільною". Він нагадав, що саме експрезидент США надав ЗСУ протитанкові ракетні комплекси Javelin, які допомогли у битві за Київ.

Політик переконаний, що існує ймовірність, Трамп подвоїть зусилля Вашингтона із допомоги Україні і надасть їй те, що необхідно для перемоги. З його слів, світ потребує лідера США, "чия готовність до застосування сили і абсолютна непередбачуваність є головним фактором стримування для ворогів Заходу".

"Якщо це так, то є всі шанси, що за Трампа Захід стане сильнішим, а світ – стабільнішим", – сказав Джонсон.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський запросив Трампа до Києва. З його слів, буде радий побачити його в Україні за тієї умови, якщо той зможе зупинити війну з Росією протягом 24 годин, як він колись обіцяв.

Нагадаємо, кандидат у президенти на виборах 2024 року Дональд Трамп після перемоги в Айові зробив скандальну заяву про війну в Україні. Він каже, що в разі його приходу до влади у США він “дуже швидко” закінчить війну, бо “чудово ладнає з Путіним”.

Оценка материала:

5.00 / 2
Джонсон оцінив, як перемога Трампа на виборах вплине на підтримку України 5.00 5 2
Політика / Світ
21.01.2024 378
Еще материалы раздела «Світ»