<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населеннявсі новини дня
Політика
Україна
21.01.2024 498

Bradley на фронті: воїни ЗСУ розказали, як знищили сучасний танк Т-90 і чому ця БМП краща за радянські

Bradley – краща БМП за радянські, проте не пристосована до морозів.

50a3de733a4e76883028eef0fc925867_21.01.24

Кореспондентка ТСН Алла Хоцянівська ексклюзивно поспілкувалася з екіпажем Bradley, який днями знищив російський сучасний танк Т-90 "Прорив". У підсумку – знищений танк, один полонений російський військовий і ще двоє ліквідованих. Експерти розбирають цей легендарний бій по секундах.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Воїни ЗСУ розповіли, як знищити сучасний російський танк Т-90

Бій американської БМП Bradley проти російського танка Т-90М "Прорив" експерти вже розбирають по хвилинах.

Башту одного з найкращих російських танків розкрутили два воїни 47-ї окремої механізованої бригади – командир і навідник Bradley Сергій та механік-водій Олександр. Впритул ворожий танк вони бачили вперше. Це був лише другий їхній спільний виїзд. Сергій у грудні тільки повернувся з навчань у Німеччині.

Бій відбувся в районі Степового на Авдіївському напрямку. На відео видно, як Bradley повертає і їде в бік ворожої техніки та миттєво відкриває вогонь. Стріляли з гармати 25 калібру.

"Били всім підряд, спочатку були бронебійні, потім, оскільки були труднощі, але колись грав у комп'ютерні ігри, і я згадав усе – і як бити ті танки, куди бити, бо я мав зупинити його любою ціною. Оскільки в мене були проблеми з бронебійними, я просто почав робити його сліпим, щоб він звідти не поїхав", – каже Сергій.

Сергій знищив прилади бачення та керування танком. Далі – башту Т-90 крутить на всі боки, екіпаж ворога дезорієнтовано. Танк врізається у дерево, добивають його наші пілоти FPV-дрона.

Військові раніше служили на інших позиціях

Олександр на Bradley пересів після звичайного авто. Раніше він був водієм у батальйоні забезпечення.

Сергій же був штурмовиком на Запорізькому напрямку. Після проблем зі здоров'ям його відправили опановувати Bradley. Того дня їхня бойова машина висунулася на підтримку саме піхоти.

"Ми розуміємо, що ми їдемо допомагати нашим хлопцям, які в окопах. Тому ми мусимо виїжджати, хоча є ризик, страшно, дуже страшно", – каже військовий.

Bradley значно краща за радянську МТЛБ

Bradley призначена для ведення бою, підтримки та транспортування піхоти. Одна з головних її переваг – це захист екіпажу. Володимир має з чим порівняти, оскільки раніше він їздив на радянській МТЛБ, в народі – "мотолизі".

"Це консервна банка, яку пробиває навіть простий автомат. А так, як ми їздим – біля нас пролітає десь метр, просто ми чуємо поштовх – і все", – каже він.

"СТО" для Bradley

На Авдіївському напрямку хлопці посеред дороги розгорнули "СТО" для Bradley, щоб рятувати бойові машини, які щойно повертаються з бою.

Біля однієї бойової машини розірвалася міна. Bradley посікло уламками, та екіпаж неушкоджений. Щоб ремонтувати американські БМП, хлопці теж їздили на навчання до Німеччини.

Bradley використовували здебільшого в теплих країнах. Війна в Перській затоці, операція "Щит пустелі" в Саудівській Аравії, для підсилення американського контингенту в Сирії.

Українські морози, зізнається Євген, додають їм роботи – з ладу виходять гусениці.

Та поки машини не доведуть до ладу – ці хлопці не зупиняються. Сергій, який знищив танк, каже – за вдалий бій хотів би у відпустку. Щоб нарешті взяти шлюб із коханою.

Нагадаємо, українські військові показали потужні кадри з поля бою – Bradley добив російську БМП на Донеччині.

Оценка материала:

5.00 / 2
Bradley на фронті: воїни ЗСУ розказали, як знищили сучасний танк Т-90 і чому ця БМП краща за радянські 5.00 5 2
Політика / Україна
21.01.2024 498
Еще материалы раздела «Україна»