<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
22.01.2024 753

У Байдена порадили Кім Чен Ину годувати народ КНДР, а не нарощувати армію

Лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину краще б годувати народ КНДР, а не нарощувати армію.

_kirbi_gettyimages_454337246_7516a40eda0046831b71c0190fd55830_650x410_22.01.24

Про це заявив координатор Ради національної безпеки та оборони Білого дому Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Білого дому.

"Ви повинні серйозно ставитися до подібної риторики (про знищення Південної Кореї, США і Японії за допомогою ядерної зброї, - ред.) людини, яка очолює режим, що продовжує розвивати передовий військовий потенціал, зокрема ядерний", - заявив він.

Кірбі зазначив, що США роблять усе, щоб спробувати протистояти загрозі з боку КНДР.

"Ви повинні ставитися до цього серйозно. Кім Чен Ину слід більше зосередитися на тому, щоб нагодувати свій народ, а не на купівлі та придбанні передового військового потенціалу", - підкреслив він.

Військова політика КНДР

Північна Корея іноді заявляє про свій статус ядерної держави і регулярно проводить випробування балістичних ракет. Ці випробування викликають стурбованість у США, Південній Кореї та Японії.

Раніше стало відомо, що Північна Корея заявила про випробування гіперзвукової твердопаливної балістичної ракети.

Також ми повідомляли, що КНДР запустила балістичну ракету у бік Японського моря, спричинивши стурбованість Японії.

У Білому домі заявили, що характер загрози безпеці, що походить від Північної Кореї, може радикально змінитися в найближче десятиліття в результаті її співпраці з Росією.

Оценка материала:

3.67 / 3
У Байдена порадили Кім Чен Ину годувати народ КНДР, а не нарощувати армію 3.67 5 3
Політика / Світ
22.01.2024 753
Еще материалы раздела «Світ»