<
НОВИНИ ДНЯ: Блінкен анонсував новини про ППО для України перед самітом НАТО  Заброньованих від мобілізації чиновників стане більше: нове рішення уряду  Частину України накриє спека до +38 градусів: погода на 4 липня  Українських жінок не випускатимуть за кордон?: кому треба піти до ТЦК та який штраф загрожує за неявку  Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працює  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУвсі новини дня
Політика
Україна
22.01.2024 359

В якому стані російська ППО: українська розвідка дала оцінку

Зокрема, росіянами вдалося не просто посилити, а й створити ешелоновану систему ППО в окупованому Криму та на Московському напрямку.

f27003ac58288eb8a31a78e14e2487ed_22.01.24

Протягом повномасштабної війни проти України Росія перекинула до Москви та окупованого Криму системи ППО з Далекого Сходу та Північного регіону. Пише ТСН.  Потужність цього повітряного захисту не завжди відповідає заявам росіян.

Про це представник ГУР Міноборони України генерал-майор Вадим Скібіцький розповів у інтерв’ю "РБК-Україна".

Росія посилила свою ППО

Скібіцький заявив про елемент пропаганди в заявах росіян про те, що вони начебто збивають майже всі повітряні цілі. Однак за час війни РФ дуже посилила свою протиповітряну оборону на багатьох напрямках.

"Це зокрема і окупований Крим, а саме район Керченського мосту – там дуже потужна система ППО. Це Московський напрямок на території Російської Федерації й інші регіони. На вказаних напрямках вдалось не просто посилити, а й створити ешелоновану систему ППО", – розповів представник воєнної розвідки.

Він додав, що росіяни змогли цього досягти за рахунок перекидання зенітно-ракетних та зенітно-артилерійських підрозділів з інших регіонів країни – з Далекого Сходу, з Північного регіону. Тож тепер ці напрямки фактично "оголені" у контексті захисту ППО.

Оценка материала:

5.00 / 1
В якому стані російська ППО: українська розвідка дала оцінку 5.00 5 1
Політика / Україна
22.01.2024 359
Еще материалы раздела «Україна»