<
НОВИНИ ДНЯ: Якого числа Яблучний, Медовий та Горіховий Спаси 2024 року: запишіть собі нові дати святкування  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Як Росію примусять заплатити за війну – The New York Times  Як приготувати вишневий клафуті  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Не тільки ТЦК. Хто де і як може перевіряти військово-обліковий документ  Чому Путін кинувся шукати підтримки у Кім Чен Ина: Зеленський назвав дві причинивсі новини дня
Політика
Україна
22.01.2024 318

"Сказати, що все добре - неправда": Буданов оцінив контрнаступ України

Очільник ГУР впевнений, що українці зможуть зупинити Путіна.

493627a9b5221c9073ebd02b13df5086_22.01.24

2024 рік стане випробувальним для України. Однак контрнаступ, який розпочався, триватиме. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю Financial Time заявив очільник ГУР Кирило Буданов.

"Сказати, що все добре - неправда, — відповів Буданов на запитання про минулорічний контрнаступ України, який не досяг своїх цілей. -Сказати, що є катастрофа, теж неправда".

Він переконаний, що Україні все одно вдасться стримати Путіна.

"Вся легенда про могутність Росії — це мильна бульбашка", - додав він.

Нагадаємо:

Військові лідери США та України намагаються знайти нову стратегію для ЗСУ щодо ведення війни проти Росії, розповіли українські та американські чиновники газеті NYT. Застосувати її вони сподіваються вже на початку 2024 року, і вона має збільшити шанси України на успіх і підтримку країн-партнерів.

США вважають, що для України буде краще взяти на озброєння стратегію "тримай і будуй", тобто закріпитися на теперішніх територіях і нарощувати виробництво власної зброї протягом 2024 року. Так Україна буде більш самодостатньою в питанні озброєння і зможе дати відсіч будь-яким новим наступам Росії.

А кінцева мета полягає у тому, щоб наростити таку міць, яка змусить Росію до переговорів наприкінці наступного року чи 2025 року.

Українські ж військові розглядають стратегію, яка ґрунтується на успішних ударах по Криму. Вони хочуть розхитати впевненість ворога, атакуючи критичні для російської воєнної машини обʼєкти.

Ми проаналізували західні ЗМІ, чому український контрнаступ пішов не за планом і чи є в цьому винні серед військового керівництва.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Сказати, що все добре - неправда": Буданов оцінив контрнаступ України 5.00 5 2
Політика / Україна
22.01.2024 318
Еще материалы раздела «Україна»