<
НОВИНИ ДНЯ: Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системівсі новини дня
Політика
Україна
22.01.2024 310

Зеленський не бачить зараз потреби мобілізувати півмільйона людей

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не бачить зараз потреби мобілізувати до армії півмільйона людей.

1_3430e1efb4a2b0463bc1c8d8fc046577_650x410_22.01.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Зеленського в інтерв'ю телеканалу Channel 4 News.

"Я особисто на сьогодні поки що не бачу потреби мобілізувати півмільйона людей... Не тому що мені зараз хочеться відповісти, комусь сподобатися. Просто це не тільки життя, життя - це номер один. А друга історія - це є відповідні дії і відповідні операції. І тому я сьогодні не побачив поки що достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати, що півмільйона треба мобілізувати", - заявив він.

Третім фактором, на думку президента, є фінанси. Зеленський додав, що на забезпечення мобілізації та військових партнери не надають коштів.

"Тому, коли ми говоримо півмільйона, нам потрібно думати. Є запит, треба правильно все рахувати", - додав Зеленський.

Генштаб хоче мобілізувати ще 500 тисяч людей

Нагадаємо, ще у серпні минулого року президент Володимир Зеленський розповів, що до нього звернулися військові з проханням дати можливість більше мобілізувати людей в армію.

Пізніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у статті для The Economist виступив за розширення мобілізації, щоб була можливість замінити солдатів на фронті.

У грудні Зеленський на прес-конференції заявив, що Генштаб попросив мобілізувати ще 450-500 тисяч українців.

На думку президента, мобілізація в Україні - це передусім питання справедливості. Йдеться не лише про військових, але й для тих, кого будуть набирати в армію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський не бачить зараз потреби мобілізувати півмільйона людей 5.00 5 2
Політика / Україна
22.01.2024 310
Еще материалы раздела «Україна»