<
НОВИНИ ДНЯ: Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитування  Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умовувсі новини дня
Політика
Європа
22.01.2024 310

У Литві порадили громадянам зберігати гроші “в танках”

Одним з джерел фінансування оборони Литви можуть стати інвестиції громадян.

b77b82a051dcd829693cbb37fbab6cbf_22.01.24

Міністерка економіки та інновацій Литви Аушріне Армонайте запропонувала громадянам інвестувати кошти в оборону країни замість того, щоб складати їх у "шкарпетку". Пише ТСН. 

Про це повідомляє Delfi.

Розмірковуючи над джерелами фінансування оборони Литви, міністерка зазначила, що одним з них можуть бути інвестиції громадян.

"Наприклад, взяти гроші в кредит у жителів. Я чула критику ідеї таких облігацій, але ж є чимало фінансів, які ще є у людей. Може, краще не в шкарпетці тримати, а в танк вкласти", - запропонувала Аушріне Армонайте.

За її словами, дуже важливо пояснити громадянам ідею таких облігацій.

"Можливо, держава не дасть великі відсотки, але ж є люди, які добровільно підтримують Україну, думаю, вони зрозуміють”, - наголосила міністерка.

Нагадаємо, Латвія, Литва та Естонія підписали угоду про створення Балтійської лінії оборони для зміцнення східного кордону НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Литві порадили громадянам зберігати гроші “в танках” 5.00 5 2
Політика / Європа
22.01.2024 310
Еще материалы раздела «Європа»