<
НОВИНИ ДНЯ: Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитування  Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умовувсі новини дня
Політика
Світ
22.01.2024 381

Чи наважиться РФ напасти на країну НАТО – ексрадник держсекретаря США про плани Путіна

Дипломат розповів, чи є у найближчій перспективі загроза нападу окупаційної армії Росії на території країн НАТО.

092cfa5f70814ab3be4899164cb4f2af_22.01.24

Ексрадник держсекретаря США, колишній директор до справ Європи та Євразії в Раді нацбезпеки США Метью Брайза вважає, що Росія найближчим часом не наважиться напасти на територію НАТО в Естонії, Латвії чи Литві. Пише ТСН. 

Про це він сказав в інтерв'ю в "Еспресо".

Він також наголосив на готовності США агресивно відповісти в разі безпосередньої небезпеки для держав НАТО.

"Не передбачаю, що в найближчій перспективі Росія нападе на територію НАТО в Естонії, Латвії чи Литві. Росія застрягла у своїх окопах в Україні. Україна успішно відтіснила Чорноморський флот зі своєї території, а Путін розуміє, що, якщо він розпочне військові дії на території НАТО, це виведе його у стан війни з Альянсом, а він цього не хоче", - сказав Брайза.

Він також пояснив, які дії Росії могли б назавжди дискредитувати НАТО.

"Коли я очолював аналітичний центр у Таллінні, після російського вторгнення в Україну 2014 року, ми були стурбовані і вивчали можливі сценарії. Ці війська окупують якісь незначні адміністративні центри, а потім Путін скаже: "Це російські війська. Ми захопили територію НАТО". Чи готові ви до ядерної війни, щоб спробувати звільнити ці неважливі будівлі? Це те, що викликає у мене тривогу, або те, що знаходиться за межею відповіді за 5-ю статтею в разі, якщо Росія нападе на територію НАТО, що може назавжди дискредитувати НАТО", - резюмував Брайза.

Нагадаємо, голова військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що у Європі мають забути про мир, як даність і готуватися до війни з Росією.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи наважиться РФ напасти на країну НАТО – ексрадник держсекретаря США про плани Путіна 5.00 5 2
Політика / Світ
22.01.2024 381
Еще материалы раздела «Світ»