<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населеннявсі новини дня
Політика
Україна
23.01.2024 1363

Зеленський відповів, чи погодиться на мир в обмін на втрату Криму і Донбасу

Зеленський наголосив, що Путін прагне окупувати всю територію України.

Президент Володимир Зеленський не буде підписувати мирної угоди з РФ, якщо у ній йтиметься про те, що окуповані території Донбасу і Криму відійдуть до країни-агресорки. Пише ТСН. 

Про це глава держави сказав в інтерв'ю британському телеканалу Channel 4 News.

Зеленський наголосив, що Путін прагне окупувати всю територію України і ніколи не хотів миру.

"Він (Путін – Ред.) не хоче жодного миру з Україною", – переконаний президент.

Зеленський додав, що не може уявити підписання мирної угоди, згідно з якою окупована територія Донбасу і Криму відійде до РФ.

"Якщо ми хочемо зупинити його (Путіна – Ред.), якщо світ не хоче, щоб це повторилося, щоб не було цієї агресії через кілька років, то краще впоратися з нею тепер. Якщо ми дійсно хочемо мати мир у Європі – не лише в Україні – нам усім дійсно треба зрозуміти, що Україна справді є незалежною", – сказав глава держави.

Водночас він визнав, що "політичний шлях повернення нашої незалежності" є кращим.

Оценка материала:

5.00 / 3
Зеленський відповів, чи погодиться на мир в обмін на втрату Криму і Донбасу 5.00 5 3
Політика / Україна
23.01.2024 1363
Еще материалы раздела «Україна»