<
НОВИНИ ДНЯ: Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
22.01.2024 264

69% українців вважають, що нація «об'єднана» – опитування

Переважна більшість українців (69%) вважають, що вони разом зі співгромадянами потроху долають суперечності та йдуть шляхом до згуртованої політичної нації. Це на 34% більше, ніж у 2020 році.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Соціологи пропонували опитаним два полярні варіанти: а) українці потроху долають суперечності та йдуть шляхом до згуртованої політичної нації; б) внутрішні суперечності серед українців лише поглиблюються й українці йдуть до розколу.

Зазначається, що у 2020 році лише 35% українців вважали, що країна йде шляхом об’єднання, а 58%, навпаки, тодішню ситуацію сприймали як рух до розколу.

Після початку великої війни думки респондентів кардинально змінилися.

На кінець 2023 року 69% українців вважали, що країна об'єднується, і 25% заявили, що, на їхню думку, в українському суспільстві відбувається розкол.

КМІС також підв'язав дослідження до мови, якою українці спілкуються у побуті.

Громадян, які дотримуються думки про "об'єднання" в україномовному середовищі, на 15% більше, ніж у російськомовному.

Опитування проведене КМІС за власною ініціативою впродовж 29 листопада – 9 грудня 2023 року. Опитано телефоном дорослих українців (18 років і старше) на всій території України, окрім тимчасово окупованих територій. Статистична похибка вибірки – не більше ніж 3,4%.

Оценка материала:

5.00 / 1
69% українців вважають, що нація «об'єднана» – опитування 5.00 5 1
Політика / Україна
22.01.2024 264
Еще материалы раздела «Україна»