<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже заразвсі новини дня
Політика
Світ
23.01.2024 512

В ISW пояснили, чому російська ППО не впоралася з обстрілом Ленінградської області

Система протиповітряної оборони (ППО) в Ленінградській області РФ не впоралася з нещодавніми обстрілами українськими дронами, оскільки будувалася для відбиття гіпотетичних ударів з боку країн НАТО, а не атак з півдня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

У звіті припускається, що російська протиповітряна оборона Ленінградської області є слабкою, і, скоріш за все, розгорнута не для захисту від ударів з півдня, а для відбиття ударів з північного заходу і заходу. Росія історично розгортала свою протиповітряну оборону в цьому регіоні для захисту від гіпотетичних атак НАТО.

"Російські військові наразі реформують Ленінградський військовий округ (ЛВО) з наміром підготуватися до можливої майбутньої звичайної війни проти НАТО і, можливо, розташовують військові об'єкти вздовж кордону з країнами-членами НАТО. Українські удари в Ленінградській області можуть спонукати російські війська передислокувати системи ППО ближнього радіусу дії вздовж очікуваних маршрутів польотів українських безпілотників для захисту потенційних цілей, що мають стратегічну цінність", - йдеться у звіті.

В ISW також повідомили, що російські сили використовують системи малої дальності, такі як "Панцир", які не в змозі покрити всі важливі потенційні цілі у Ленінградській області без перекидання додаткових систем в цей район. Тож продовження українських ударів в глибокому тилу Росії, може посилити тиск на російську протиповітряну оборону в цілому.

Атаки ударними безпілотниками по території РФ

В ніч з 20 на 21 січня українські силовики атакували з безпілотників завод "Щегловський вал" у Тулі, що виробляє системи ППО "Панцирь".

Крім того, тієї ж ночі безпілотниками було атаковано нафтовий термінал Морського торговельного порту в селищі Усть-Луга Ленінградської області. Термінал компанії "Новатек" постачає паливо для російських військ.

Після цього військові агресора змушені перекидати своє ППО з фронту в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
В ISW пояснили, чому російська ППО не впоралася з обстрілом Ленінградської області 5.00 5 2
Політика / Світ
23.01.2024 512
Еще материалы раздела «Світ»