<
НОВИНИ ДНЯ: Інші правила. Як у США обиратимуть президента країни і які можуть бути сюрпризи  Мільйони людей стануть свідками рідкісного параду із шести планет: чи побачать його українці  Гідрометцентр попередив про дощі з грозами на Київщині: коли погіршиться погода  До України почали повертатись перші фахівці в обслуговуванні F-16, - Євлаш  24 травня подекуди короткочасні дощі та грози, вдень до +26°  В Україні знову похолодає: синоптик назвав конкретні дати  Літні "плюси" будуть не скрізь. Синоптик розповіла про погоду на завтра в Українівсі новини дня
Політика
Україна
23.01.2024 295

Зеленський внесе до Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство

Документ дозволить мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу.

28b10c76be1384619a199c28ec4eefa7_23.01.24

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогодні, 22 січня, внесе до Верховної Ради ключовий законопроєкт, який дозволить ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства. Пише ТСН. 

Про це очільник держави наголосив у своєму зверненні з нагоди Дня Соборності України.

Рішення про запровадження інституту множинного громадянства, на думку Зеленського, – це ще один прояв свободи в Україні.

"Цей документ дозволить мати українське громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам з різних країн світу. Звісно, окрім громадян Росії", – наголосив президент.

З його слів, це стосується всіх українців, які в періоди різних хвиль еміграції були вимушені залишити рідну землю і опинилися у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки.

"Це також стосуватиметься всіх, хто допомагає Україні попри сотні тисяч кілометрів, які розділяють, та іноземних добровольців, які воюють за нашу державу....Українці за походженням, які давно довели, що є українцями за духом. І після багатьох років очікування вони нарешті мають стати українцями й за паспортом. На законодавчому рівні", - зазначив він.

Раніше повідомлялося про те, що Зеленський не виключає запровадження в Україні множинного громадянства.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський внесе до Верховної Ради законопроєкт про множинне громадянство 5.00 5 2
Політика / Україна
23.01.2024 295
Еще материалы раздела «Україна»