<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
23.01.2024 268

Для вас окреме місце в пеклі. Туск жорстко пройшовся по нейтральних лідерах

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск різко висловився щодо демонстрації політики нейтральності деякими лідерами держав-членів Європейського союзу на тлі триваючої широкомасштабної військової агресії РФ проти України.

_tusk_gettyimages_1745657715_48254820bdec7c521eb380fe58d38d21_650x410_23.01.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter (X) канцелярії польського прем’єра.

Виступаючи 22 січня, у Києві на брифінгу в ході свого візиту до української столиці, глава уряду Польщі звернувся до тих лідерів країн ЄС, які "не до кінця зрозуміли про що йде боротьба, та які ставки".

"Сьогодні будь-хто у вільному світі, хто прикидається нейтральним, дотримується рівної дистанції чи демонструє її до України та Росії, заслуговує на найтемніше місце в політичному пеклі", - наголосив Туск.

Також польський прем'єр вкотре підтвердив підтримку української сторони та висловив думку, що так чи інакше у кожній країні Європи реагують на російську агресію.

"Ви не самотні, навіть у тому сенсі, що ця боротьба відбувається в кожній європейській країні", - сказав він.

Візит Туска в Україну

Нагадаємо, сьогодні, 22 січня, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск приїхав до України з офіційним візитом. Він провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Також польський прем'єр заявив, що його країна приєдналася до Вільнюської декларації G7 щодо гарантій безпеки для України.

Крім того, Туск повідомив про призначення уповноваженим уряду Польщі з питань відновлення України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Для вас окреме місце в пеклі. Туск жорстко пройшовся по нейтральних лідерах 5.00 5 2
Політика / Світ
23.01.2024 268
Еще материалы раздела «Світ»